Breaking the Border

„Depășind frontierele: dezvoltarea turismului montan”
Descriere

Obiectivele de bază ale proiectului: (a) îmbunatățirea dezvoltării social-economice a zonelor rurale; (b) stimularea creării noilor întreprinderi turistice transfrontaliere; (c) promovarea printre comunități a potențialului turistic comun al Bucovinei; (d) orientarea comunităților montane și organelor publice locale către o colaborare în domeniul tradițiilor culturale și turismului; (e) la facilitarea colaborării transfrontaliere și relațiilor interumane între autorități și mediul de afaceri în zona rurală de munte; (f) intensificarea schimburilor transfrontaliere între oameni, culturi și idei.

Obiectivele specifice au fost: (a) crearea unui centru de informare în Cernăuți (b) de a forma cel puțin 150 de ghizi de turism și alți antreprenori de turism verde, din zonele montane rurale din Ucraina, (c) de a organiza un schimb de experiență și idei prin organizarea unei conferințe pentru autoritățile locale și agențiile turistice din regiunile muntoase din Ucraina și România, (d) de a dezvolta trasee turistice și trasee, care au inclus teritoriile de Sud și de Nord ale Bucovinei, (e) amplasarea de chioșcuri electronice de informare în centre de informare turistică din România și Ucraina, care sa promoveze turismul în Bucovina și să furnizeze informații cu privire la rutele, ghiduri, cazare, etc, (f) producerea și distribuirea a 3 filme de scurt metraj de publicitate cu privire la turismul montan, (g) de a avea un concurs pentru proiectarea de noi trasee turistice, (h) găzduirea unei caravane turistice pentru jurnaliști, (i) pentru a crea și a distribui broșuri turistice și hărți în altă limbă despre turismul montan din România și Ucraina și (j) să desfasoare două festivaluri in zone de munte (unul în Ucraina și unul din România) cu folclor, artizanat și cu caracter turistic.

• Rol

Partener